2017. március 25., szombat

Az Atlantisz-gén

Sziasztok! Először is szeretnék köszönetet mondani a Twister Media kiadónak, hogy ezt a könyvet is olvashattam.

Most pedig hamar, és talán még éppen időben áttérek a könyv taglalására. Nagyon nehezen jutottam végére a könyvnek, de ez nem azért történt, mert nem volt jó. Én nagyon kevés krimit olvasok, sci-fi terén meg talán ez volt számomra az első. De nagyon érdekes témát boncolgat, és aki szereti a világvége hangulatú történeteket, és érdeklik a tudományok, azoknak ez telitalálat. És tudom, hogy ebben a táborban manapság egyre többen vannak.

A könyvről, néhány motívum, ami nagyon tetszett:

1, Korábban olvastam Atlantiszos könyvet, de amit az alapján levontam volna következtetést, még részletében sem egyezett meg azzal, amit kaptam.

2, Kate Warner kutatása, a laboratóriumok, és minden egyéb ehhez fűződő dolognak a leírása elnyerte a tetszésemet. Meg persze azok a jelenetek, amikor a gyerekek feltűntek. Árvák, betegek, szeretetre vágynak, és a kutatások ellenére ezt meg is kapták a doktornőtől, ez nagyon tetszett.

3, Az Óratorony és az egész terrorhelyzetek és terrorelhárítás körül mozgó szál is nagyon megnyert magának, meg a háború. Egyébként is szeretem ezeket a témákat.

4, Jó ötlet volt a vége felé a két síkon futó történet, és ahogy a két tér találkozott.

Igazából nekem a végén tetszett meg igazán a történet, amikor fény derült minden összefüggésre. Bizonyára azért sorozat, mert tényleg még rengeteg minden rejlik ebben a történetben. Az írónak első könyve, ami ahhoz képest tényleg fantasztikus, szövevényes lett. De nekem elképzelhető, hogy ez a történet itt a végéhez ért.

Borító: 4*

Cselekmény: 4*

Szereplők: 4,5*

Fülszöveg:
[[Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.]]

MINDEN ​IDŐK LEGNAGYOBB REJTÉLYE…
AZ EMBERI EREDET TÖRTÉNETE…
MOST MINDEN KIDERÜL.

70 000 évvel ezelőtt majdnem kihalt az emberi faj.
Végül túléltük, de hogy miért, azt senki se tudta… Mostanáig.
Az emberi evolúció jelenlegi szakaszában megkezdődött a visszaszámlálás, és félő, hogy ezt már nem úszhatjuk meg.

Az immarik jól értenek a titoktartáshoz: 2000 éven át elhallgatták az igazságot az emberi evolúcióval kapcsolatban. És sokáig kutatták azt az ősi ellenséget, amely teljesen elsöpörheti a fajunkat. A kutatásnak vége.

Távol, az Antarktisz partjainál állomásozó kutatóhajó egy rejtélyes szerkezetet talál egy jéghegy belsejében, mélyen eltemetve. Több ezer éve itt pihen – és úgy tűnik, mintha őriznék. Míg az immarik igyekeznek kidolgozni a pusztító tervet, egy zseniális genetikus olyan felismerésre jut, amely talán mindent megváltoztathat.

Dr. Kate Warner azért költözött az indonéziai Jakartába, hogy örökre elfelejtse a múltját. Bár képtelen túltenni magát azon, ami vele történt, korszakalkotó felfedezést tesz: megtalálja az autizmus gyógymódját – vagy legalábbis azt hiszi… Pedig sokkal veszélyesebb dologra jött rá, amely veszedelembe sodorhatja az emberiséget. Tudományos munkájának eredménye lehet az emberi fejlődés következő szakaszának kulcsa. De ha az immarik kezébe jut, ez akár az emberiség végét is jelentheti.

David Vale ügynök már 10 éve próbálja megállítani az immarikat. Most úgy tűnik, kifutott az időből. Hírszerzője halott. Ügynökségébe kémek szivárogtak be. Ellenségei vadásznak rá. De amikor kódolt üzenetet kap az immarik támadásával kapcsolatban, David mindent kockára tesz, hogy megmentse az egyetlen embert, aki segíthet neki a megfejtésben: dr. Kate Warnert.

Kate és David együtt igyekeznek felderíteni egy világszintű összeesküvést, illetve megtudni az igazságot az Atlantisz-génről… és az emberi faj eredetéről. A közös út elvezet a világ legtávolabbi tájaira – és múltjuk titkaihoz is. Közben az immarik folyamatosan a nyomukban loholnak, és bármire képesek lennének, hogy megszerezzék Kate kutatási eredményeit. Ezzel akarják kierőszakolni az emberi evolúció következő stádiumát, még akkor is, ha ezáltal a világ népességének 99,9%-a kihal.

David és Kate talán megállíthatja őket… ha képesek megbízni egymásban.
És sikerül életben maradniuk.


Az Atlantisz-gén az Eredet-misztérium-trilógia első kötete, amelyből egymillió példányt adtak el az Egyesült Államokban, 18 nyelvre fordították le, és jelenleg mozifilm készül belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

In-dia-dal

~~~~~ RECENZIÓ ~~~~~ Ekkor olvastam : 2019. március 19., 11:19 → 2019. március 29., 17:26 Fülszöveg:   Földes Flóra a kétgyermeke...