2017. március 27., hétfő

Halott barátnők

VIGYÁZAT! SPOILER!

Sziasztok! Először is szeretném megköszönni az Álomgyár kiadónak, hogy olvashattam ezt a fantasztikus könyvet. Nem is értem, miért vártam vele ilyen sokáig.

Magyar szerző (Dr. Cserjési Petra) könyvéről van szó, és egyben egy izgalmas, tíz-köröm-lerágós krimiről. Mostanában kevés kortárs irodalmat sikerül olvasnom, de ezt cirka 7 óra alatt sikerült kivégeznem. Ez is mutatja, hogy olvastatja magát.

Nekem nem éppen a krimi a kedvenc műfajom, de anno egy másik magyar szerző megszerettette velem. Most pedig ugyanaz az érzés kerített hatalmába. Vajon ki lehet a gyilkos? Szinte végig Edet gyanúsítottam, és vigyorogva mondogattam, hogy elég ciki, zsarukáim, hogy kivégeztétek.

Aztán amikor megjelent Aliz, és kiderült, hogy él, ő került azonnal a lézersugaram fókuszpontjába. És, amikor kiderült, hogy a tettes megintcsak más, önelégült fejjel tettem le a könyvet, hogy ez igen! Egy magyar szerző, és nekem nem kellett csalódnom.

Közben még mondtam, hogy egy baj lehet: már kb. a könyv felétől egyértelmű az olvasó számára, hogy ez az Ed Ward pasas a gyilkos, de már szerencsére kimúlt. Aztán pozitívan csalódtam, és ez igazából az én naivságom: kevés krimit olvastam eddig. Tudhattam volna: mindig más a gyilkos.

Remélem, lesz még folytatása, annak ellenére, hogy úgy gondolom, ez a történet így kerek egész. De például kíváncsi lennék, hogyan alakul a Cirill-lel a dolog, és kik erednek nyomába Dimitrinek, elkapják-e, hogyan, stb. Remélem lesz még kalandja a kis nyomozó csapatnak, és a speciális különítménynek. Tuti olvasni fogom!

Nem mellesleg a borító is fantasztikus, valamint tetszik a sok nemzetközi vonatkozás mellett, hogy a helyszín szűk hazánk, Magyarország.

Új kedvencet avattam.

Fülszöveg: Öt hulla. Egy tetthely. Egy közös pont.
Vagy mégsem?

Egy átlagosnak induló napon, a szennyvíztelepen öt női holttestet találnak. Látszólag egyetlen közös ponttal: Lolával. Az ügy felgöngyölítését láthatatlan erők gátolják, így az lezáratlanul már-már a feledés homályába merül.
Két év után, a váratlan helyről érkező bizonyítéknak köszönhetően, az ifjú nyomozónő új főnökétől kap egy esélyt, hogy utána járjon a rejtélynek. Vajon választ kap élete egyik legfontosabb kérdésre? Ki gyilkolta meg a legjobb barátnőit?
Ahogy titokzatos segítőjével egyre mélyebbre ásnak, úgy derül ki, hogy mindenkinek vannak titkai, amiket elrejtene a világ elől és, hogy valójában senki sem egészen az, akinek látszik…
Lesz, akinek fontosabb az igazság, mint a titkok megőrzése? Vagy mindenki a saját érdekeit helyezi előtérbe? Te mit tennél?


Dr. Cserjési Petra regényében egy szövevényes történeten kalauzolja keresztül az olvasót, amit a korrupció, megfélemlítés és a bűn itat át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyógymód: szerelem

>>>> Könnyek nélkül nem úszod meg! <<<< Gabriel Wolf Gyógymód: szerelem c. kisregényét választottam Valentin-na...