2017. augusztus 7., hétfő

Stockholm-szindróma

Fülszöveg: Mikor ​elrabolják, Brian Hayes pontosan abba az életbe csöppen, amit mindig is szeretett volna elkerülni. Bár apja az alvilág koronázatlan királya, Bry eddig azon volt, hogy ő más emberré váljon, és megfeleljen halott édesanyja egykori elvárásainak.
Az élet azonban mindig tartogat meglepetéseket, és a leggondosabb számításba is hiba csúszhat. Briannek fel kell idéznie a gyermekkorában tanultakat, ha túl akarja élni a borzalmakat. Arra azonban nem lehet felkészülni, hogy épp akkor éri utol a szerelem, mikor a puszta léte is veszélybe kerül. Pláne arra nem, hogy a fogvatartója lesz a szíve választottja.
Elrablója, Jake Harris egy jelentéktelen alak, aki az öccse életéért cserébe elvállal egy munkát, de arról fogalma sincs, mibe keveredik. Mikor szembesül a zord valósággal, és rájön, hogy nemcsak a testvére, hanem a saját biztonsága is veszélybe kerül, olyan döntést hoz, amivel mindkettejük életét kockára teszi. Csakhogy nincs választása…

Ez azonban nem csak egy egyszerű krimi. Sokkal inkább az emberi természet sokszínűségéről szól, és arról, hogy a múltbeli események mennyire meghatározzák mostani döntéseinket.
Brian és Jake szerelme, sorsuk nem várt fordulatai, az őket körülvevő világ történései rengeteg izgalommal és érzelemmel töltik meg az oldalakat.
Becca Prior már megszokott, szókimondó stílusában, rengeteg erotikával, humorral és akcióval fűszerezett története egy olyan világot mutat be, ahol a rosszfiúk is lehetnek szerethetők.
Azoknak ajánljuk, akik nyitottak a meleg-erotikára, és szeretik az feszültséggel teli, gyorsan pergő jeleneteket.

Adatok:
Cím: Stocholm-szindróma
Szerző: Becca Prior
Kiadó: newkids
Megjelenés: Budapest, 2016
Oldalszám: 544

Értékelés:
Ekkor olvastam: 2017. augusztus 4., 16:50 → 2017. augusztus 7., 16:32
Nos, akkor jöjjön az értékelés. Azt mindenképp tudni kell, hogy nekem ez az első ilyen könyvem, és ez az elején nem kicsiben megnehezítette a dolgomat. Hogy ne kerteljek, és ki legyen mondva a dolog: keményen meleg-erotikáról van szó, ahol férfi a férfival lép nemi kapcsolatba. De ennek ellenére nagyon megkedveltem Briant és Jake-t, valamint Nathant és Javadot is. Mind megérdemlik a boldogságot. Fura, mert mire a végére értem a regénynek, már teljesen úgy kezeltem a történetet, mint minden más átlagos szerelmes történetet. Hiszen valójában mit is jelent maga szó, hogy „átlagos”? Mindenkinek mást, hiszen ez egy szubjektív fogalom. Valakinek a szótárában ez az a romantikus történetek terén, ha két ellenkező nemű személyről van szó, és valakinél pedig az azonos neműek szerelmi életéről szól az a bizonyos love story.
És annak is örülök, hogy rájöhettem a végére: az elején a műfaji besorolásról szóló kis rész nem holmi zsákbamacska, amivel a szerző próbálkozik minél jobban eladni a regényt. Teljesen együtt éreztem Beccával, miközben olvastam a regényt, és néhány mozzanatnál fel tudtam idézni a korábban papírra vetett sorait. Nekem is volt ez családregény, amikor JC és Luke kapcsolata került szem elé, és romantikus történet is, amikor a fiúk szerelmes, és erotikus jelenetei voltak terítéken. De leginkább krimi, amit anno még Lakatos Levente tálalásában szerettem meg, és a mai napig is vannak olyan könyvek, aminek a végére tíz körmömet lerágom. Nos, ez is egy olyan jól fűszerezett regény volt, amit végig tudtam izgulni a szereplőkkel. Köszönöm az élményt a szerzőnek, és a lehetőséget a newkids kiadónak, hogy elolvashattam ezt a könyvet!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

In-dia-dal

~~~~~ RECENZIÓ ~~~~~ Ekkor olvastam : 2019. március 19., 11:19 → 2019. március 29., 17:26 Fülszöveg:   Földes Flóra a kétgyermeke...