2017. szeptember 17., vasárnap

Interjú Zavodni Gréta Virággal.

Sziasztok! Ma egy olyan szerzőt mutatok be nektek, aki jelenleg is egy könyvvel rendelkezik, de nem is akármilyennel. Ugyanis életrajzi ihletésű, saját élményből táplálkozik, ami egy betegség, de végül egy sikeres gyógyulás története. Fogadjátok szeretettel az interjút, ami egy igazi hőssel, Zavodni Gréta Virággal készült!

Marosi Katalin: Mesélj magadról!

Zavodni Gréta Virág: Gyógyulásom után, lassan visszarázódtam az életbe. Jelenleg rendezvényszervezőként dolgozok mellette pedig papírvirág dekorációkat gyártok kisebb rendezvényekre. Szabadidőmet szívesen töltöm a szabadban túrázással, biciklizéssel.


MK: Minden bizonnyal hatalmas erő kellett ahhoz, hogy átéld a küzdelmet, és hogy még időközben le is írd. Honnan merítetted?

ZGV: Így születtem. :) 
Erős akarattal rendelkező, küzdő típusú ember vagyok. Már gyerekként is nagyon kitartó voltam, és ha kitűztem magam elé egy célt, akkor addig dolgoztam érte, amíg el nem értem. Emlékszem, amikor kiskoromban tanultam, hogy hogyan kell a cipőmet bekötni. Otthon ültem a lépcsőnkön és addig fel nem álltam, míg nem sikerült tökéletesre. Aztán elkezdtem sportolni és az még egy lapáttal rátett az addigi erős jellememre. Kitartó voltam, megtanultam keményen küzdeni, jól bírtam a fájdalmat, sose voltam az a nyavalygós fajta és nem utolsó sorban minden helyzetből megpróbáltam a lehető legjobbat kihozni.

MK: Kiknek ajánlod a könyvet? Miért?

ZGV: Igazából mindenkinek. Azt gondolom, hogy azoknak, akiknél most diagnosztizálnak hasonló betegséget, mint az enyém volt, annak nagy segítség. Betekintést enged a kemoterápia világába. Azoknak, akik éppen benne vannak a közepében reményt, erőt adhat, hogy nekik is sikerülhet. Azt gondolom, hogy azok is erőt meríthetnek belőle, akiknek még csak a foguk se volt tömve soha, de van más problémájuk, ami miatt néha elfelejtenek küzdeni.

MK: Mit üzensz azoknak, akik jelenleg is ezzel a betegséggel küzdenek?

ZGV: Kitartást és, hogy soha ne adják fel a küzdelmet!

MK: Mit tanácsolsz a betegek hozzátartozóinak? Mi a legjobb, amit tehetnek?

ZGV: Kérdezzék meg a beteget, hogy mit szeretne és tartsák tiszteletben a választ. :)


MK: Továbbra is folytatod az írást? Lesz esetleg még megjelenésed? Milyen témában?

ZGV: Jelenleg egykönyves írónak tartom magam. Szívesen írnék még és sokan várnak is tőlem újabb könyvet, de nekem nincs fantáziám kitalált történetet írni. Megtörtént, átélt eseményeket ügyesen papírra vetek és bízok benne, hogy lesz az életemben olyan élménydús, pozitív történés, amit érdemes lesz megosztani másokkal.

MK: Hogyan látod a jövődet öt év múlva?

ZGV: Nem szeretek ennyire előre gondolkozni már csak azért se, mert én már megtanultam, hogy egy perc alatt szertefoszolhat minden. Szeretem megélni az adott nap minden pillanatát a jövővel pedig még ráérek foglalkozni.

MK: Köszönöm az interjút.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

In-dia-dal

~~~~~ RECENZIÓ ~~~~~ Ekkor olvastam : 2019. március 19., 11:19 → 2019. március 29., 17:26 Fülszöveg:   Földes Flóra a kétgyermeke...