2018. december 30., vasárnap

Mit üzen a sír? 1-3


Értékelés: Lássuk csak! Te vagy olyan bátor, hogy meghallgasd a sír üzenetét?
Őszintén megvallva, életem első horrorkönyve volt a Mit üzen a sír?, és azt mondják, hogy az első benyomás minden esetben nagyon fontos. Nos, nekem ez nagyon pozitívra sikerült, úgyhogy  ezentúl is bátran kézbe fogok venni regényeket, amelyek ebben a zsánerben születnek.
Egyszerűen imádtam a szerző, Gabriel Wolf sajátos stílusát! Remekül fűszerezi humorral még az igazán ijesztő részeket is, így én, aki mindentől tartok egy kicsit, könnyebben tudtam olvasni. (Persze, ezzel nem azt mondom, hogy ha hasonlóan parás vagy, mint én, akkor is nyugodtan olvasd éjszaka, vagy este lefekvés előtt, mert ezt még én sem mertem megcsinálni.) De persze ez a módszer (humor vs. horror) adott egy olyan egyediséget a könyvnek, s eredményez egy kiforrott stílust, hogy a könyv letehetetlenné válik, és az olvasó úgy érzi, az utolsó oldal után azonnal a kezébe kell vennie még egy Wolf-regényt.
Ráadásul az is különlegessége még a kötetnek, hogy az egész egy fantasztikus vers köré épül fel, minden fontosabb cselekménynek a vers néhány sora a mozgatórugója.
És, ami engem még inkább megragadott, hogy egy író a főszereplő! Ha ilyet olvasok, az nálam már eleve díjnyertes.
Mondjuk a rönkgyermekek, ha kérhetem, tartsák magukat távol tőlem… De mindössze ennyi a kikötésem, imádtam az egészet úgy, ahogy van, és szívből ajánlom mindeninek!

Fülszöveg:
Egy ​író víkendházának kertjében megfeketedik egy fa. Ő csak fabetegségre gyanakszik. Kivágja és
szerintem is eeeeeeeeeeeennyire fogjátok szeretni ♥♥♥♥
feldarabolja. Az egyik rönk viszont meglepő módon beszélni kezd hozzá. Később bábut farag belőle, az pedig az ölében ülve segít neki munkájában, azaz a regényírásban. Egyre többet segít…
Amikor a gyanús körülmények között eltűnt író utolsó könyvét kiadják – melyet, mint utólag kiderült, teljes egészében a bábu írt helyette –, fura, baljós események sorozata rázza meg a világot. Tömegével kezdenek megfeketedni a fák az emberek kertjeiben. Azokéban, akik a regényt elolvasták. Mivel az író népszerű volt, így emberek ezrei olvassák el… és kezdenek faragni… faragni és gyilkolni. Állítólag a sötétség mondja nekik, hogy ölniük kell.
Egy évvel később, 2018-ban kitör egy járvány a Földön, amit nem vírus terjeszt, hanem az írott szó. Nem lázat okoz, hanem súlyos paranoid skizofréniát. Aki az írást elolvassa, az is egy lesz közülük… közülük, akik faragásba kezdenek. Rönkből faragott gyermekük először csak olvasni segít nekik, később már írni is. Így terjed a járvány. Mindenki ugyanazt írja… A fekete fák gyermekeinek történetét, azt, hogy:
Mit üzen a sír, ha sír az éj?
Egyvalaki van csak, akin nem fog a skizofrénia-vírus: egy tehetségtelen, névtelen író, egy skizoid személyiség, aki mivel részben amúgy is skizofrén, így már nem tudja újra „elkapni a fertőzést”.
Az író rájön, hogy nemcsak immunis a járványra, de betegségéből kifolyólag van is a kezében valami, amit felhasználhatna a terjedő sötétség ellen…
Vajon elég lesz-e néhány – csupán egy skizoid téveszméiben létező – lény segítsége ahhoz, hogy megállítsák az élet és halál küszöbén már átlépett sötétséget?
Felvehetik-e a harcot egy őrült kitalált lényei a valódi emberek által faragott rönkgyermekekkel?
Kezdetét veszi egy olyan láncreakció a történelem alakulásában, ami még a kereszténységre is döntő hatással lesz.
Ezáltal ez a könyv egyben előzménytörténete is Gabriel Wolf egy másik regényének: A „Hit” trilógiájának.

Könyvadatok:
Cím – Mit üzen a sír? 1-3
Szerző – Gabriel Wolf
Kiadó – Arte Tenebrarum Publishing
Megjelenés - 2018
Oldalszám – 400
ISBN – 9781387894468

Itt szerezhetitek be:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

In-dia-dal

~~~~~ RECENZIÓ ~~~~~ Ekkor olvastam : 2019. március 19., 11:19 → 2019. március 29., 17:26 Fülszöveg:   Földes Flóra a kétgyermeke...