2019. január 31., csütörtök

Hervadhatatlan


~~~~~ RECENZIÓ ~~~~~

Ekkor olvastam: 2018. október 28., 10:06 → 2018. december 21., 17:06

[[Bocsánat, hogy ilyen sokáig nem írtam róla, és nagyon ritkán hoztam bejegyzést a blogra is, de diploma előtt állok, durva volt a vizsgaidőszak is, és minden teendőmmel kicsit elmaradtam. Igyekszem behozni a lemaradást.]]

Fülszöveg:  1860 ​nyarának végén a vidéki kastélyukba száműzött fiatal Szalgháry nővérek élete gyökeresen megváltozik, amikor édesanyjuk Pest-Budára rendeli őket, a Minna-szalonként működő családi villába. Gizella, a fiatalabb lány a székesfővárosba érkezésük első órájában beleütközik Fejérváry Árminba, akiről akkor még nem sejti, hogy sorsuk már a múltban összekapcsolódott.
A kíváncsi Ella a szülői házban egyre több rejtélyre bukkan. Vajon a szülei haza- vagy felségárulók? Feslett asszony-e az anyjuk és miért zárkózik el gyermekeitől? Miért éltek eddig a szüleiktől távol? Miféle bizarr tények húzódnak az apjuk nyájassága mögött?
Míg Ella azon munkálkodik, hogy kérdéseire válaszokat kapjon, kétségbeesetten beleszeret Fejérváryba, a fararcú grófba, akinek nyomós oka van ellenállni a lánynak. Közben az idősebbik Szalgháry lány a szerelme, a híres bükki betyár, Vidróczki Márton után bánkódik. Nővére boldogságáért Ella vakmerő tettekre képes.

B. Czakó Andrea, első könyves szerző romantikával itatja át a magyar történelem „passzív ellenállás” időszakát. Regényében ismert történelmi személyeket vonultat fel és rávilágít a politika nagyasztalának láthatatlan erőire, a kor kémhálózataira, miközben a két fiatal sorsának és szerelmének alakulása fogva tartja az olvasót. Vajon a szeretet képes felülírni a gyarló tetteket?

Értékelés: Először is nagyon köszönöm az Álomgyár kiadónak, hogy olvashattam! Fantasztikus volt. Most már kicsit sem állok félelemmel neki a történelmi regényeknek, és ha olyan hangulatom van, inkább én magam keresem őket.

Borító: Valami elképesztően gyönyörű a színvilága, és a maga egyszerűségében rejlik a lenyűgözősége. Teljesen olyan, amit elképzelek általában egy történelmi romantikus regénynek. Ha az ember valami remeket keres magának a könyvesboltban, szerintem gondolkodás nélkül leemeli a polcról.

Szereplők: Szinte minden karaktert olyannak alkotott meg az írónő, akiket hosszabb vagy rövidebb ideig, de meg tudtam kedvelni. Főleg a Rizát és Ellát szerettem nagyon, de kedvenceim közé tartozott még Márton és Ármin is. Azt hiszem, ha én lettem volna a főhősnő, magam is addig hajszolom Fejérváry Ármin urat, amíg meg nem kéri a kezem… Könyves álompasi ON. Valamint plusz pont jár Hugonnai Vilma említéséért. Nagyon boldog voltam, amikor találkoztam végre egy olyan történelmi személyiséggel, akit egy egyetemi kurzus miatt kivételesen el tudtam helyezni térben, időben, kontextusban. Szeretem az ilyen heuréka pillanatokat olvasás közben.

Cselekmény: A történet az elejétől a végéig izgalmas, és fordulatos volt. Együtt féltem, szerettem, utáltam, izgultam a szereplőkkel, és a végén egyik másikért a könnyem is kicsordult. Úgy gondolom, ilyen egy jó regény.

Ezentúl is szívesen fogok olvasni B. Czakó Andreától, engem a stílusa és a története is egyértelműen megnyert magának!

Könyvadatok:
Cím – Hervadhatatlan
Szerző – B. Czakó Andrea
Kiadó - Álomgyár
Megjelenés - 2017
Oldalszám – 472
ISBN – 9786155763069

Itt szerezhetitek be:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

In-dia-dal

~~~~~ RECENZIÓ ~~~~~ Ekkor olvastam : 2019. március 19., 11:19 → 2019. március 29., 17:26 Fülszöveg:   Földes Flóra a kétgyermeke...